Badalona celebra aquest dissabte 20 anys del Badagegants

0

Aquest dissabte 6 de maig se celebra a Badalona el Badagegants 2017, és a dir, la XXXIV Trobada de Gegants de Badalona. Precisament, enguany fa 20 anys que de la primera edició, seguint un model de festa que fins a dia d’avui ha omplert la plaça de la Plana amb més de 1500 persones cada mes de maig. Tot plegat començarà a les 17h a la plaça de la Vila, on hi haurà plantats tots els gegants i capgrossos, una quarantena llarga de figures. A les 17:45 h els grups musicals que acompanyen les diverses colles i oferiran un concert de música tradicional i popular. A les 18:30 h s’iniciarà la Passejada que passarà pel carrer de Mar, el carrer Pietat, el passatge Maignon, l’avinguda Martí Pujol i el carrer dels Arbres fins a arribar a la plaça de la Plana. Tot seguit, cap a les 19:15 h, tindrà lloc el moment àlgid de la festa: la XXI Mostra de Balls de Gegants.

Enguany comptarà amb la participació de cinc colles vingudes d’arreu del país: els gegants de la Seu d’Urgell, els gegants de Rubí, els gegants de Santa Coloma de Gramenet, els gegants del Prat de Llobregat, els gegants de Sant Feliu de Llobregat i els Gegants de Matadepera. A més, també prendran part de la festa els gegants de les escoles Jungfrau i Lola Anglada, els gegants del barri de Pomar, els gegantons Tasi i Mariona porats pels alumnes de sisè de primària dels Salesians de Badalona, els gegantons de la Colla de Geganters de Badalona i els gegants de la Ciutat.

Al llarg del mes de maig es poden veure els gegants i els capgrossos a la planta baixa de l’Ajuntament (plaça de la Vila, 1) i al CC del Carme (carrer de Francesc Layret, 78-82) en motiu de l’exposició “Els Forjadors de la Festa”. A més, cal recordar que diumenge 14 de maig és el “Faldilles enlaire!”, un acte que aquest any serà la dotzena edició i on es podrà gaudir d’una tarda de ball i música amb els gegants i els capgrossos de Badalona. Per altra banda, els gegants també participaran al Pregó (dia 5 de maig a la tarda), a la Nit de Sant Anastasi (dia 10 de maig al vespre) i a l’Ofici Solemne de Sant Anastasi (dia 11 de maig al migdia).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here