Setmanari digital i cultural

Dimarts, 14 maig 2024

‘La cocina pública’ dels xilens Teatro Container comença a fer les delícies dels primers espectadors de FiraTàrrega 2016

ACN

|

El públic es submergeix en un dinar familiar on es plasma una experiència de recerca de receptes i aromes amb producte Km 0 i participació de músics i artistes locals

Els espectadors més matiners de FiraTàrrega 2016 ja han començat a tastar les primeres propostes de la programació d’enguany, algunes de tant sorprenents com la del col·lectiu xilè Teatro Container que ha portat la seva ‘Cocina pública’ al pati de l’escola Àngel Guimerà de la capital de l’Urgell. El públic que ha esgotat les entrades d’aquesta primera funció es submergeix en una mena de dinar familiar d’una cuina ambulant albergada en un contenidor marítim. D’aquesta manera, FiraTàrrega repeteix amb una proposta gastronòmica en la seva programació després de l’èxit dels mexicans Vaca 35 de la passada edició, en què també s’oferia una combinació de teatre i menjar per sorprendre e

ls espectadors. A la proposta d’enguany es busquen receptes, amb productes Km 0 que en aquest cas han estat pinya amb pernil i conill a l’all elaborat per cuineres de Tàrrega.
Els actors principals de ‘La cocina pública’ són els veïns i els veïns cuiners, que preparen receptes juntament amb els comensals, el públic, generant un mescla de sabors col·lectius que permet reconèixer i gaudir de les diferents pràctiques i costums culinàries que hi ha a les taules d’arreu. El dinar de família d’aquest dijous al migdia ha comptat amb actuacions també d’artistes locals com els músics de la Terrasseta de Preixens.

Els membres de la companyia xilena van arribar tant sols fa sis dies a la capital de l’Urgell i només portaven una maleta. A partir d’aquí i mitjançant el contacte amb veïns i entitats com Càritas o els escoltes han aconseguit conformar l’escena del seu espectacle, ubicat en un contenidor de transport que està acoplat a un menjador a l’aire lliure cobert per una lona elaborada per diferens peces de roba.

La proposta d’aquest col·lectiu xilè nascut a Valparaíso després de la posada en amrxa del Festival Teatro Container l’any 2008 es presenta com un dispositiu d’intercanvi, producció i registre de continguts culinaris. Una mena de cuina nòmade, d’estètica domèstica i càlida, que emmarcada en un contenidor marítim, viatja pels barris creant trobades socials al voltant de la taula.

Publicitat