El músic menorquí presenta ‘Tretze cançons desordenades + Tretze peces retrobades’ i treballa en un nou disc de cara al 2018

El músic i compositor Cris Juanico presenta un disc recopilatori amb una tria dels principals temes de la seva discografia, de les col·laboracions que ha fet amb altres formacions i d’aquelles cançons més representatives “del seu imaginari”. ‘Tretze cançons desordenades + 13 peces retrobades’ surt a la venda aquest divendres i són dos àlbums amb 13 cançons cadascun. El primer és un recull de temes tant de Juanico en solitari com en grup i el segon és una tria de “rareses”, alguna peça inèdita i de col·laboracions amb altres formacions. “Jo buscava fer un nou cd perquè crec que encara he de fer el millor disc, però he acabat fent aquesta recopilació. Fer la tria ha estat complicat perquè revises moltes coses”, ha assegurat el músic Cris Juanico en una entrevista a l’ACN. “No canviaria res del que he fet perquè som com som gràcies al que hem fet”, ha concretat. El cantautor menorquí està treballant en un nou projecte que podria presentar-se la primavera de 2018. Es tracta d’un treball que reflectirà la visió del món de Cris Juanico i la seva manera d’entendre’l.

Per l’artista fer aquest recopilatori ha estat una “capbussada” i reconeix que ha estat complicat perquè “la memòria és fràgil” i al llarg dels anys ha fet moltes col·laboracions. “He establert un criteri perquè en el disc s’hi pugui veure una representació general de tot allò que he fet”, ha explicat el músic menorquí Cris Juanico. Així en aquest compacte s’hi podrà trobar des de temes dels grups com els ‘Ja t’ho diré’ i els ‘Menaix a Truà’ fins a altres cançons representatives de la trajectòria de Juanico. “La complexitat de produir aquest repertori ha estat trobar totes aquelles cançons que conformen el meu imaginari”, ha destacat.

Cris Juanico i el número 13

L’artista defineix el treball com una “exposició de tot” el que ha fet. És un recull emmarcat al voltant del número ’13’ perquè són els anys que fa que es va editar el primer treball en solitari de Juanico, ‘Memòria’, just quan aleshores també feia 13 anys que ‘Ja t’ho diré’ havia publicat el seu primer disc.

La gira 13 per presentar aquest nou àlbum comptarà amb un quartet de rock. L’artista ha buscat una forma “peculiar” per presentar el repertori del nou disc. S’oferiran algunes de les cançons acompanyades i adaptades per un quartet de rock. Només s’hi podran interpretar aquells temes que per estil, format i les seves característiques els pot interpretar aquest quartet.

Els concerts començaran el 29 de juny a Palma de Mallorca i fins a mitjans de juliol continuarà a Roda de Ter, Sils, Teià i Palamós. La resta de l’estiu visitarà altres municipis de les Illes Balears i del Principat.

Un nou disc el 2018

Cris Juanico ha explicat que està treballant en un nou treball que “voldria publicar” la primavera de 2018. “M’interessa molt estudiar com presentar i arribar a la gent amb aquest nou treball. Vull trobar la manera de mostrar com és el procés creatiu d’un CD”, ha detallat Juanico.

Tot i que reconeix que en els últims mesos s’ha centrat en el recopilatori que es posa a la venda aquest divendres, el músic ha avançat que ja té “algunes cançons del nou disc”. “Visc a Menorca des de fa 15 anys. Hi ha moments que veus que tot va molt ràpid i vols evitar que no et fugin les coses de les mans. És la visió de les coses que vull donar al nou treball”, ha subratllat.

Cris Juanico admet que és molt “curiós” i que l’entusiasma conèixer i aprendre d’altres formacions. “Sempre he intentat beure de la música popular, el que més em mou és la curiositat i aprendre dels altres”, ha dit.

Després de 26 anys de trajectòria el menorquí celebra que ha fet un ofici del que “era il·lusió i unes ganes boges de fer música”. Juanico reconeix que al llarg d’aquests anys pot haver comès errors però que aquests l’han portat fins on és ara. Amb tot, el músic assegura que seguirà fent discs “mentre que el cos i el públic li ho permetin”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada