Fermin Muguruza, cap de cartell dels sis concerts previs del Tingladu

0

Can Pistraus prepara la desena edició del festival per a mitjans de juliol, assegurant que serà la “més ambiciosa de la seva història”

El músic basc Fermin Muguruza serà el cap de cartell dels sis concerts descentralitzats que els organitzadors del Tingladu han preparat pel 21 i 22 d’abril com a prèvia del festival oficial, que aquest estiu celebrarà la desena edició. A banda del concert de Muguruza, el mateix cap de setmana hi ha previstes les actuacions de Joan Garriga i els galàctic mariatxis, Pau Alabajos, Xarim Aresté, Joan Colomo i Joana Serrat. El preludi del Tingladu s’escamparà a diverses places del centre de Vilanova “per remarcar la idea de gratuïtat, d’accés a la cultura sense dependre de l’administració pública o d’iniciatives privades professionalitzades”, ha remarcat aquest dimarts Raimon Ràfols, portaveu de l’entitat organitzadora, Can Pistraus. Mentrestant, els impulsors mantenen en secret el cartell del desè Tingladu, que es celebrarà del 20 al 23 de juliol, si bé asseguren que “serà l’edició més ambiciosa de la seva història”.

Tot i celebrar-se a diverses places del centre de la ciutat, Can Pistraus assegura que tots els concerts del 21 i 22 d’abril seran compatibles amb l’Ordenança de Sorolls, escrupolosament supervisada des de l’any passat pel govern municipal, arran de la sentència del TSJC vers el Nowa Reggea. Carles Renyer, portaveu de l’organització, ha garantit que els concerts “no afectaran en absolut la limitació acústica”, ja que seran actuacions de petit format, sense grans equips amplificadors. “No deixarem de programar música per una interpretació restrictiva de l’ordenança”, ha reblat Raimon Ràfols, també membre de l’organització.

En concret, els escenaris s’ubicaran a la plaça de l’Assumpció, la plaça de la Vila, el capdamunt de la Rambla Principal, la plaça de les Cols i la plaça Lledoners. El programa itinerant acabarà a la Nau del Ferrocarril, on actuarà Fermin Muguruza & Chalart58, amb un concert amb entrades a 5 i 7 euros. Aquest serà el segon any que Can Pistraus organitza un gran esdeveniment com a prèvia al festival del mes de juliol, tot i que els organitzadors apunten a l’excepcionalitat de les dues ocasions: el desè aniversari de l’entitat durant el 2016, i el desè aniversari del Tingladu per a aquest 2017.

El desè Tingladu triplicarà el pressupost de les actuacions

Can Pistraus té previst desvetllar el cartell del desè Tingladu el 21 d’abril al vespre, enmig de la programació de concerts. De moment, només ha avançat que tornarà a haver un artista internacional, encapçalant un cartell majoritàriament format per “grups de música en català que sonen fort a dia d’avui”. En tot cas, els organitzadors han assegurat que el festival creixerà en “qualitat i espai”, ja que han duplicat el pressupost global de l’esdeveniment, i han triplicat el pressupost destinat a la programació artística. En total, Can Pistraus destina 150.000 euros a tot el muntatge.

Respecte aquesta inversió, els impulsors han subratllat que prové principalment dels ingressos que genera l’entitat amb el mateix festival any a any, sumat al suport de diverses empreses i comerços de Vilanova “que hi ha confiat des del primer dia”. Carles Renyer ha destacat que aquestes marques “confiaven en el Tingladu quan era un concert de poble, i ara se’ls ha demanat que creixin al mateix ritme que ho ha fet el festival”.

Pel que fa a l’espai, el desè Tingladu preveu consolidar el parc de Baix-a-Mar, on va ser reubicat l’estiu passat de manera forçosa, degut a l’Ordenança de Sorolls que impedia fer concerts a un volum elevat a la plaça de les Neus. Tot i les reticències inicials al trasllat, Can Pistraus ha reconegut que el canvi els ha beneficiat, i Carles Renyer ha admès que el parc de Baix-a-Mar era un dels espais que tenien en ment de cara a la desena edició, on s’hi espera “molt més públic del que és habitual”. En aquest sentit, la previsió és ampliar la delimitació del recinte i oferir també més oferta gastronòmica, alhora que la programació musical tindrà una forta presència des del dijous dia 20, enlloc d’arrencar en divendres, com en anys anteriors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here