La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya es presenta divendres a Tarragona amb un Correfoc

0

La CBDTC és l’hereva de la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya, integrada per 11 formacions i oberta als balls que respectin el model tradicional

Tarragona acollirà aquest divendres 21 d’abril la presentació en públic de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya amb un programa d’actes que inclou una cercavila de foc per la Part Alta de la ciutat i un col·loqui amb diversos experts.

El programa d’actes començarà a les 12 del migdia amb la rebuda a l’Ajuntament per part de les autoritats locals i representants dels municipis de cadascuna de les colles de diables, i a 2/4 de 6 de la tarda se celebrarà un col·loqui a l’Antiga Audiència de Tarragona. Sota el títol de Els Balls de Diables Tradicionals, comptarà amb Ramon Vallverdú, Salvador Palomar, Daniel Vilarrúbies, Xavi Aranda, Xavier Ribera, Enric Garriga i Josep Bargalló, que donaran el seu punt de vista sobre aquesta tradició.

El correfoc pels carrers de la Part Alta tarragonina serà un dels actes més esperats amb la presència de les 11 colles; el Ball de Sant Miquel i Diables d’Igualada, el Ball de Diables de Sant Quintí de Mediona, Sitges, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, l’’Arboç, el Vendrell, Torredembarra, Reus, Tarragona i el Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera de Gaià. Les formacions es concentraran a 2/4 de 10 de la nit  i acte seguit es dirigiran a la Plaça de la Font, on iniciaran el recorregut fins a la Plaça de les Cols, on un cop finalitzat el correfoc protagonitzaran una encesa conjunta al Pla de la Seu, a la porta de la Catedral.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here