Les Falles prenen forma als carrers de València amb els darrers retocs

ACN

0

Els artistes fallers culminen aquests dies el trasllat de les peces abans de l’inici oficial de les festes

Els carrers de València ja respiren Falles mentre les Falles prenen forma als carrers. Aquests són dies de retocs i acoblament de peces, de les darreres pintures i acabats dels ninots. La desfilada de camions, que van i venen des dels tallers carregats de peces envoltades en plàstics, s’ha fet cada vegada més intensa, marcant el preludi d’unes festes que són a punt de començar. Som a cinc dies de l’inici oficial de les Falles però moltes són les obres que ja deixen entreveure el que exposaran. Les habituals parades de bunyols, els petards i els espectacles pirotècnics acompanyaran les més de 700 falles, que es podran veure en diferents punts de la ciutat entre el 16 i el 19 de març, dia en què seran cremades, seguint amb la tradició. Seran aquestes les primeres falles després de la declaració de la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La coincidència en cap de setmana dels dies centrals de la festa fa preveure que l’assistència a les Falles d’enguany sigui massiva.
Des d’aquest dijous, 700 trams de carrer es troben tallats al trànsit afectant la circulació de la ciutat a causa de la instal·lació de les Falles i dels 238 envelats que serveixen com a casals fallers de les diferents comissions. Amb tot, la instal·lació dels envelats s’ha endarrerit en relació als anteriors anys, fins a 6 dies, amb l’objectiu de conciliar la festa amb l’activitat laboral diària dels veïns. L’Ajuntament de València ha reforçat el transport públic i ha previst més de 300 lavabos a la ciutat.

El consistori ha continuat enguany obrint al públic general, mitjançant el sorteig d’algunes places, l’accés al balcó de l’Ajuntament de València durant les ‘mascletades’, fins fa dos anys restringit a convidats i autoritats. La consideració de les Falles a patrimoni immaterial de la humanitat tindrà per segon any consecutiu la celebració de ‘La cavalcada del Patrimoni’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here