Mare Nostrum, Toc de Dansa i Petits Tarragona Dansa, guanyadors de la 1ª Jornada del Campionat de Catalunya

Diumenge per la tarda la ciutat de Perpinyà va celebrar la segona edició del seu Concurs de Colles Sardanistes

La Colla Marenostrum

Felip Vallejo
Imatges: E. Capdevila

El certamen acollí la primera jornada del Campionat de Catalunya en les  categories Gran, Infantil i Veterans al mateix temps que obria el Campionat Territorial de les Comarques Gironines. El concurs previst a la plaça del Castillet es va traslladar al pavelló esportiu per raons climatològiques, fet que ja va deslluir l’espectacle sardanista.

La Mare Nostrum, vigent campiona absoluta, va endur-se a la butxaca els 3 punts en joc i va poder tornar a Barcelona amb un peu i mig a la final A. La sorpresa va venir quan es van llegir els següents llocs de la classificació. Violetes del Bosc, vigent subcampiona, només aconseguia el quart lloc de la taula i conseqüentment candidata a “jugar” la fase de repesca. La raó, la mínima distància de punts entre els llocs segon i cinquè. Així el segon lloc era per Xàldiga i Mans Amigues, en la primera sardana, Xàldiga en la segona i Tarragona Dansa en la tercera.

Recordem que la Final A està reservada per a les tres primeres colles d’aquesta fase prèvia. Els sabadellencs de la Mirant al cel no van sortir del sisè lloc en tota la jornada.

Colla Toc de Dansa

En veterans vam poder veure que segueix el frec a frec entre Sabadell i Toc de dansa de la temporada passada, guanyat per un sol punt aquesta primera partida els tarragonins.

Amb l’absència aquest any de la colla Roques Blaves, els sabadellencs de la Ressò van assolir sense cap dificultat el tercer lloc en les dues sardanes en joc. Joventut Sardanista i Aires Gironins van tancar la taula per aquest ordre.

Petits Tarragona Dansa

I En la Categoria Infantil, la campiona 2015, Petits Tarragona Dansa, marxava  líder en solitari d’aquesta primera jornada després de guanyar les dues sardanes per davant d’Il.lusions i Xiroia, per aquest ordre. A la part baixa de la classificació, Escarlata, Trapelles i els debutants banyolins de Nins.

Alfred Abad, del Grup Tarragona Dansa, ens fa unes primeres valoracions de tot plegat:

“El concurs va funcionar prou bé, fins i tot tenint en compte el daltabaix d’haver de canviar de lloc a l’últim moment, la quantitat de colles, les sis tandes de lluïment,.. En general bé l’organització, bé la cobla i nota prou alta al concurs.”

L’horari no està malament, tenint en compte que hi ha colles que hem de fer en total gairebé 600 km de desplaçament, i que si s’avança, ens obliga a matinar moltíssim, i si es fa més tard, ens obliga a arribar a casa de matinada”.

I pel que fa als resultats?

“Només pot ser d’alegria immensa. Les colles TD ens vam endur dos dels tres “Castellets” cap a Tarragona, i amb això éstà tot dit.
Els PTDs van fer una bona ballada i un primer prou clar. Aniran millorant a mida que avanci el campionat. La Toc de Dansa va sortir sense pressió, a disfrutar, va fer una ballada prou consistent, que va tenir a més el premi d’un primer lloc al concurs (un primer i un primer empatat per sardanes), i que ens deixa molt satisfets i més a prop de l’objectiu de passar a les finals. Finalment, la Tarragona Dansa ens va donar l’alegria de la tarda amb una ballada maquíssima i un segon lloc a la tercera sardana que ve a ser com un premi a la feina feta aquesta pretemporada amb un grup molt, molt jove (la mitjana d’edat dels nois que van ballar a Perpinyà es de 17 anys), amb un talent exepcional i que esperem ens doni moltes alegries durant la temporada.
S’ha parlat molt de les parcials: la nostra valoració és que d’entrada hi ha força igualtat, que no hi ha criteris clars de puntuació com existeixen en altres disciplines, que el jurat fa el que pot, i que aquesta situació es repetirà durant tota la temporada si les colles mantenen o fins i tot pugen el seu nivell a mida que passin les setmanes i es vagin rodant.”

Classificacions

PERPINYÀ16class.