Patum de lluïment amb protesta

ACN

0

La primera Patum de Lluïment ha començat aquest dijous al migdia amb uns minuts de retard, però sense els habituals xiulets de la gent per la demora. Centenars de patumaires, però menys del què és habitual un dijous de Corpus han saltat els balls de Patum sota un sol de justícia i una temperatura que s’ha enfilat fins els 35 graus. De fet, la gent ha aprofitat la poca ombra de la plaça i alguns no s’han resistit a obrir el paraigües per protegir-se del sol.

Un dels moments més simbòlics de la jornada d’aquest migdia l’han protagonitzat els nens durant les comparses de foc. Han sortit amb dos cartells on s’hi podia llegir ‘Som Cultura’ ‘No som pirotècnica’ com a mostra de protesta per la nova normativa del foc, que ha fet que aquest any els més petits no puguin participar a cap comparsa de foc, tal com s’ha fet durant tota la història de la festa. L’entitat va endegar una recollida de signatures i està treballant perquè se’ls apliqui una excepció de la llei de cara a la Patum del 2018.

Fotografia: Queralt Vegas

Pel que fa a les incidències registrades fins ara, els Mossos d’Esquadra han fet 201 proves d’alcoholèmia, tretze de les quals han donat positiu. A més, la Creu Roja ha realitzat 29 assistències, una de les quals ha hagut de ser derivada a l’hospital comarcal Sant Bernabé de Berga. Els Mossos, a més, han hagut de detenir una persona per atemptat als agents de l’autoritat.

Aquesta nit serà el torn de la Patum Completa amb els salts de totes les comparses a la plaça Sant Pere. S’espera que la concurrència sigui molt més gran i, per això, s’han extremat les mesures de seguretat, que seran les de cada any, però a més s’afegeix la prohibició d’entrar a la plaça amb motxilles pel nivell 4 d’alerta antiterrorista.

La Patum completa d’aquesta nit es podrà seguir en directe en streaming a festadirecte.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here