Perpinyà s’omple de cultura popular catalana

0
Cercavila matinal al Castellet / Font: Adifolk

L’Ajuntament de Perpinyà i Adifolk han engegat la DAP’17 -1ª Diada d’Adifolk amb el propòsit de convertir-se cada darrer cap de setmana de juliol en capital de la cultura popular catalana

Una trentena de grups de tots els àmbits de la cultura popular es van citar a la capital de la Catalunya Nord el passat cap de setmana en un esdeveniment que va començar divendres amb música al carrer i va finalitzar a la nit de dissabte amb una cloenda de foc a la plaça de la Gambetta.

Aquesta primera edició ha inclòs la proclamació de Perpinyà com la 1a Ciutat Gitanera, una cita que va aplegar al matí de dissabte uns 400 dansaires de 14 poblacions catalanes en una iniciativa de l’Agrupació de Colles de Balls de Gitanes del Vallès.
La sardana tancà la sessió matinal amb una ballada de les 4 colles participants, la Cireres de Ceret, la Nova Tarragona Dansa, la Lira Vendrellenca, i la Blanca Espurna, de Sitges.

A la tarda a l’Ajuntament hi va haver la recepció institucional als grups participants, amb un intercanvi d’obsequis i recordatoris de la Diada.

Concert de música catalana a la Catedral de Perpinyà /Font: Coral Nou Horitzó

La música va tornar a agafar protagonisme en el concert celebrat al vespre a la catedral de la ciutat amb la cobla Mil·lenària i la coral Nou Horitzó de Sant Vicenç de Castellet. El punt àlgid va arribar a la part final del concert amb la interpretació de les sardanes Per tu ploro i La Santa Espina i on les quatre colles sardanistes abans esmentades s’afegiren a l’espectacle.
A la sortida, el foc va cloure aquesta 1a Diada Adifolk a Perpinyà.

Cloenda de foc a la Plaça de la Gambetta Perpinyà /Font: Adifolk

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada