Puigdemont qualifica d’oportunitat “única” que Catalunya sigui el país convidat al 50è Smithsonian Festival de Washington 2018

ACN

0

El president visita l’Smithsonian Folklife Institute en el marc del viatge oficial als EUA

Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha qualificat aquest dimarts d’oportunitat “única” que Catalunya sigui el país convidat al 50è Smitshonian Festival de Washington el 2018. La cultura catalana serà la protagonista del certamen, considerat el més important del món sobre patrimoni cultural immaterial. Puigdemont, que s’ha entrevistat amb el director de l’Smithsonian Institution, Michael Mason, en el marc del viatge oficial que fa aquesta setmana als Estats Units, ha considerat la participació de Catalunya al certamen “un gran privilegi”. Puigdemont ha subratllat que participar al festival és una manera que té el país d’explicar-se al món, i ha afegit que el llenguatge de la cultura popular és “internacional”.
L’Smithsonian Folklife Festival té lloc anualment a la capital nord-americana. Puigdemont ha assenyalat que poder-hi participar és “una oportunitat única perquè la gran quantitat de persones que passen per aquí puguin tastar la diversitat, vitalitat i pluralitat de manifestacions de la cultura popular a Catalunya”.

Després d’afirmar que el llenguatge de la cultura tradicional és “internacional” i que “l’entén tothom”, Puigdemont, que ha visitat Washington en el marc del viatge oficial que fa aquesta setmana als Estats Units, ha considerat que poder-se explicar en el marc del certamen,“a la capital d’un dels millors països del món”, és “una oportunitat i un gran privilegi”.

De la seva banda, el director de l’Smithsonian Institution, Michael Mason, ha afirmat que la “diversitat” i la “vitalitat” de la cultura catalana tradicional són “molt riques”. I ha augurat que al públic li “encantarà” veure els balls o la gastronomia catalana, o “entendre la cultura de l’associacionisme”. I ha afegit: “Tot això és molt català i serà molt interessant per al nostre públic”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here