Raimon inicia el seu llarg adéu als escenaris des del Palau de la Música

ACN

0

El cantautor ha ofert el primer dels dotze recitals amb què s’acomiadarà definitivament

Raimon ha protagonitzat aquest divendres al Palau de la Música el primer dels recitals amb què s’acomiada definitivament dels escenaris després de més de cinquanta anys. No seran un, ni dos, sinó dotze els concerts que l’artista oferirà en aquest escenari al llarg del mes de maig, una decisió meditada amb què el músic no ha volgut que ningú interessat s’ho perdi. Avui, però, feia broma al respecte: “Ho tindràs ple perquè hi ha molta gent que t’estima i també n’hi ha molta que vol veure si te’n vas de veritat, m’ha dit un amic”, deia al públic a l’inici. El recital s’ha estès durant dues hores en què el cantant de Xàtiva ha entonat una trentena llarga de cançons. Però el repertori variarà lleugerament a cada recital a partir d’una selecció personal de cinquanta peces, segons ha anunciat.
Des d’aquest divendres i durant els propers quatre caps de setmana el Palau de la Música es converteix en lloc de peregrinació per als molts seguidors i amics de Raimon que vulguin veure la seva darrera actuació. Hi haurà dotze ocasions per fer-ho. Encara no s’han exhaurit totes les localitats de tots els concerts, però en alguns dels recitals –com el d’avui- s’ha penjat el cartell de ‘complert’ i en d’altres queden poques entrades a la venda.

Amb un repertori extens de 35 cançons -que preveu anar variant als concerts a partir d’una selecció de 50 peces- Raimon ha iniciat el seu comiat definitiu sense prolegòmens ni ornamentacions. Camisa vermella i pantaló texà negre, com tantes vegades, i per començar només uns aclariments: “El recital el farem tot seguit, així no us cansareu tant”, ha dit amb posat seriós i despertant la rialla dels presents.

Després de repassar llargament bona part del seu cançoner, el músic ha regalat uns bisos no menys generosos amb els clàssics dels clàssics del seu repertori: ‘Al vent’, ‘Jo vinc d’un silenci’, o ‘Veles e vents’.

Raimon va anunciar aquesta traca final de concerts a Barcelona el passat mes de novembre. Allà va exposar els motius de la seva retirada: Després de cinc dècades i quan la veu encara li respon, “era el moment” de deixar-ho.

Pel que fa a la decisió d’abandonar els escenaris des del Palau de la Música, Raimon també va ser molt clar. “Des del primer dia he tingut una resposta immensa a Barcelona, transversal, des de gent que aprecia el fet artístic fins al teu lloc en el món, que han valorat la meva honestedat i fidelitat a una llengua i a una gent. Li dec a Barcelona”, raonava.

Amb tot, l’ostracisme al qual va ser relegat durant molts anys al País Valencià s’ha corregit els darrers temps, i es pot dir que el cantant també ha pogut acomiadar-se artísticament a casa seva. L’octubre del 2015 el govern valencià li va otorgar l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana i al novembre del mateix any Xàtiva el nomenava fill il·lustre i li regalava la possibilitat d’oferir dues actuacions úniques al Gran Teatre de la ciutat.

En aquest sentit, si bé l’última actuació de Raimon se l’apuntarà Barcelona, recentment el cantant ha tingut ocasió d’actuar a una quinzena de poblacions del País Valencià, que ha visitat en la que haurà estat la seva última gira, ‘Raimon a casa’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here