Reus enfila els darrers mesos de la Capital de la Cultura Catalana amb un total de 86 propostes

ACN

0
La celebració d’un congrés internacional amb els gegants com a tema principal i una festa gegantera internacional sense precedents on s’agruparan les figures més destacades del continent

Les Festes de Misericòrdia, la Diada Castellera, el Congrés i Trobada Internacional de Gegants, les Jornades d’arquitectura i disseny, la Conferència Internacional sobre ciutats integrals i l’Exposició BEEP d’art tecnològic, alguns dels actes més destacats

El Palau Robert de Barcelona ha acollit la presentació de les activitats del darrer quadrimestre de Reus Capital de la Cultura Catalana. Reus encara els darrers quatre mesos de l’any amb una programació farcida d’actes culturals ben diversos, amb un total de 86 propostes de les quals 20 pertanyen a l’eix d’Història i Patrimoni, 13 estan incloses a l’eix de Festes i Tradicions, 16 són de Llengua, Literatura i Pensament, 35 estan relacionades amb l’eix d’Arts Escèniques i 2 pertanyen a l’eix de Coneixement, Creativitat i Innovació. 86 propostes que entre setembre i desembre han de significar un total de 267 activitats. D’aquestes activitats, cal destacar Les Festes de Misericòrdia, que tindran lloc del 21 al 25 de setembre i que comptaran amb l’espectacle “Misericòrdia: de Reus al Cel”, la Diada Castellera (7 d’octubre), el Congrés i Trobada Internacional de Gegants (del 12 al 15 d’octubre), les Jornades d’arquitectura i disseny, la Conferència Internacional sobre ciutats integrals (del 15 al 30 de novembre) i l’Exposició BEEP d’art tecnològic (del novembre de 2017 al març del 2018).
La Capital arriba a l’equador amb 211 activitats realitzades i 100.000 espectadors. Des del gener i fins el juliol, Reus ha acollit un total de 80 projectes amb 211 activitats. D’aquestes activitats, 12 han estat projectes singulars. Durant aquests primers mesos s’han involucrat 80 entitats posant de relleu la quantitat, la qualitat i la varietat de projectes i iniciatives culturals de la ciutat. Un 93% de les propostes han estat gratuïtes i un 7% de pagament. Fins ara, les activitats emmarcades en el programa de la capitalitat han aglutinat al voltant de 100.000 espectadors. Els primers mesos de la capitalitat s’han finançat amb uns 400.000 euros d’un total de 850.000 euros.

Des de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017s’està realitzant un estudi d’impacte d’aquest esdeveniment. D’una mostra de 851 participants, i pel que fa al coneixement de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, és molt coneguda entre les persones que participen a les activitats culturals de la ciutat: un 83% n’estan al corrent. Pel que fa a la valoració de la qualitat de les activitats, la nota mitjana que donen els enquestats és de 8,1 sobre 10. L’organització de les activitats és valorada amb una nota de 8 i la valoració global del conjunt de la Capital de la Cultura Reus 2017 és de 8,1.

El programa del darrer quadrimestre i el balanç de l’any s’ha fet en un acte que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la regidora de Cultura, Montserrat Caelles; el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; el director general de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Josep Boya; el delegat de cultura dels Serveis Territorials de la Generalitat a Tarragona, Jordi Agràs; el diputat de cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella i la comissària de la Capital de la Cultura Catalana 2017, Montse Grau, entre d’altres personalitats. També han assistit a la trobada els mecenes de la Capital i representants tan de les activitats que ja s’han realitzat com de les que tindran lloc en els propers mesos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada