El so de la cobla Ciutat de Girona il·lustra musicalment l’espectacle que inaugura l’any Bertrana

0
Músics, actriu i direcció de l'espectacle / Font: Ràdio Tordera
Enguany es commemora el 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i el 125è del de la seva filla Aurora
Exposicions, l’estrena d’un film que adapta la novel·la Josafat i un congrés acadèmic són només algunes de les activitats que ja hi ha previstes per descobrir, al llarg d’aquest any, la vida i l’obra dels dos autors cabdals de les lletres catalanes, Prudenci i Aurora Bertrana.

Tordera va viure dijous al vespre l’inici de l’ any Bertrana amb un espectacle literari-musical titulat “Més Bertrana, més!”. Durant poc més d’una hora es va combinar la música en directe de la Cobla Ciutat de Girona i la projecció d’imatges inèdites amb la lectura dramatitzada, a càrrec de l’actriu Anna Farriol, de textos de Prudenci i d’Aurora Bertrana. El guió i  la recerca històrica i literària de l’acte va ser a càrrec del torderenc Xavier Sanjuan.
El regidor de Cultura Josep Llorens destacava la qualitat de l’acte que dona el tret de sortida a l’any Bertrana arreu de Catalunya.
El guió de l’espectacle (Xavier Masjuan) s’inspira en fragments de l’obra de Prudenci Bertrana i  textos extrets de la biografia escrita per la seva filla Aurora. Jesús Ventura, director de la Cobla Ciutat de Girona i autor musical de l’espectacle, hi ha introduït sardanes molt vinculades amb el novel·lista. Destaca, en aquest sentit, la cobla Alegroia, dedicada a Bertrana pel reputat compositor Cassià Casademont.

Paral·lelament, la Fundació Prudenci Bertrana vetlla per difondre el llegat de l’escriptor torderenc i organitzar els Premis Prudenci Bertrana de novel·la, que enguany commemora el 50è certamen.

Seguint aquest enllaç, podeu informar-vos de totes les activitats previstes en l’Any Bertrana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here