Vilafranca celebra aquest dissabte la tercera edició del COET, la mostra de pirotècnia i cultura del foc

0

La tercera edició del COET se celebrarà aquest dissabte 29 d’abril a Vilafranca del Penedès. A l’edició d’enguany es podrà veure foguerons, una tronada amb mascles i una exposició sobre falles programada per l’estiu

Aquest dissabte 29 d’abril, durant tot el dia, se celebrarà les diferents activitats del COET 2017, la mostra de cultura del foc i la pirotècnia. L’objectiu d’aquesta mostra és apropar la cultura del foc i la pirotècnia a la ciutadania, així com debatre sobre les diferents manifestacions festives amb foc que se celebren al llarg dels Països Catalans.

El COET d’enguany s’estructura en tres eixos: les xerrades, la fira i la mostra de cultura del foc i pirotècnia. En l’apartat de les xerrades, que es celebraran a l’Escorxador de Vilafranca, s’inauguraran a les 10.30h amb Jordi Cubillos, estudiós de la cultura popular en el seu vessant festiu, sota el títol ‘On anirem a petar?’. A les 12.15h es donarà pas al col·loqui sobre la nova Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya, amb intervencions de Fèlix Mach Guardiet, president de la Coordinadora i Frederic Herrero, membre fundador, moderat per Xavi Aranda. Ja a la tarda, a les 17h, els foguerons de gràcia tancaran la tercera xerrada, a càrrec de  Josep Fornés amb “Els foguerons, història i tradició».

Mostra de cultura del foc i la pirotècnia

En l’apartat de la Mostra de cultura del foc i la pirotècnia es realitzaran diverses activitats, com l’encesa de foguerons a partir de les 18.30h a la Plaça del Penedès, o una activitat adreçada als majors de 10 anys on podran experimentar durant un breu recorregut que se sent fent de Diable amb la cremada de diverses carretilles. Per participar en aquesta activitat, els nens  hauran de portar la capa i la seva forca i les inscripcions es podran fer durant tot el dia a l’estand del Ball de Diables de Vilafranca, al pati de l’Escorxador. Ja a les 20.30h a la Rambla de Sant Francesc hi haurà una Tronada tradicional amb mascles.

La fira  s’instal·larà durant tot el dia a l’Escorxador de Vilafranca amb diversos stands com el del Ball de Diables de Vilafranca, la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya, l’associació cultural els Tres Mosqueters, les figures dels elements festius Festiari.cat, el lutier Xixo o el mestre espardenyer Fèlix Balanyà.

Des del COET també han anunciat que del 14 de juliol al 6 d’agost es durà a terme una exposició anomenada «Falles i fogueres. Focs festius als Països Catalans», que es podrà visitar a la Capella de Sant Joan de Vilafranca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here