Setmanari digital i cultural

Dijous, 21 novembre 2024

Aterra al Teatre Gaudí ‘El joc de la veritat’, una comèdia sobre el perill de les mentides en les relacions de parella

L'espectacle s'estrena aquest dijous 25 de maig i es podrà veure fins al 18 de juny

|

El Teatre Gaudí presenta des d’aquest dijous ‘El joc de la veritat’, una comèdia escrita i dirigida per Miquel Murga que reflexiona sobre el perill de les mentides, la veritat, les infidelitats en la vida de parella, les relacions intergeneracionals i la influència dels vincles professionals en l’àmbit personal. L’obra està protagonitzada per Míriam Tortosa, Octavi Pujades, Roger Cantos i Cristina Dilla i presenta dos matrimonis, un que reclama amb urgència noves expectatives i l’altre amb una relació consolidada i a prova de tot. Els quatre es veuran immersos en un joc de mentides i situacions ridícules per arribar a salvar a tota costa les relacions. La comèdia estarà en cartell des de demà 25 de maig i fins al 18 de juny.

‘El joc de la veritat’ proposa una comèdia d’embolics amb la paraula com a eix vertebrador. Miquel Murga, director de l’obra, ha explicat aquest matí en roda de premsa que la peça està inspirada en “la comèdia francesa” i basada en “un vodevil de situació”.

Ha detallat també que la creació de l’obra ‘El joc de la veritat’ neix gràcies a la lectura d’uns textos del dramaturg francès Florian Zeller que jugaven amb “els conceptes de veritat i mentida”. El muntatge s’estructura i està concebut com una comèdia “amb escenes curtes”.

Publicitat

L’escenografia planteja quatre ambients en espais domèstics i professionals. Aquests racons, segons ha explicat Roger Cantos, protagonista de l’obra, permeten “donar ritme” i poder crear “escenes creuades” dels personatges.

L’espai està configurat de manera diàfana amb quatre racons pintats dels colors del parxís i amb un cub al centre que simbolitza un dau. Murga ha detallat que la idea de crear el tauler com a escenari busca generar una sensació on els quatre protagonistes son les peces del tauler viatjant “d’una casella a una altre”.

Segons han emfatitzat, és una comèdia que deixa bon sabor de boca als espectadors amb un final feliç i que permet al públic tenir un “paper actiu” i “omnipresent” al llarg de l’obra.

Publicitat