Diumenge, 31 maig 2020

CaixaFòrum presenta la temporada “més ambiciosa” amb la col·laboració d’institucions de “primer nivell internacional”

ACN

|

+Notícies

La Patum de Berga se suspèn definitivament després que s’hagués ajornat al setembre

La cancel·lació s'ha acordat per unanimitat durant la sessió ordinària del Patronat

Exhaurides les 190 entrades per a la primera sessió d’auto cinema a Golmés

Es posa en marxa dissabte i es farà tots els caps de setmana de juny al costat de la desapareguda discoteca Big Ben

La Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers anul·la l’edició del 2020 per la crisi de la covid-19

La magnitud de l'esdeveniment podia posar en risc els assistents, segons l'Ajuntament

Rosa Talamàs: «El periodisme és donar veu a tothom i, sobretot, a qui se’l sent poc»

Llicenciada en Economia i Periodisme, Rosa Talamàs ha format part dels equips de programes de TV3 com 'Valor afegit' i 'De Vacances', i després d'una època com a redactora en cap, actualment és corresponsal de la televisió pública a l'Alt Pirineu. Amb ella hem volgut parlar sobre periodisme i del que pensa de la seva professió.

La candidatura dels raiers a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco es tramitarà durant l’any 2022

Les associacions de l'antic ofici del transport fluvial de fusta de la Pobla i Coll de Nargó formen part del projecte

Guim Puig: “He escrit 5 cançons, tard o d’hora sé que les voldré ensenyar”

Actualment interpreta a en Lluc Ferrer a la sèrie Les de l’hoquei (TV3). En aquesta entrevista ens ha fet alguna confessió ben curiosa. Té...

+Llegits

El Maldà comença el ‘Dilluns de merda’ i el DocsBarcelona encara la seva segona setmana, continua la cultura des de casa

El filòsof i teòleg català Francesc Torralba participa en una trobada organitzada per Pagès Editors

Durro suspèn la baixada de falles prevista per al 15 de juny

La Pobla de Segur tampoc celebrarà la festa i posterior desfilada de fallaires i pubilles i estudien un acte simbòlic

Els raiers de Coll de Nargó i la Pobla demanen suport a institucions, entitats i població per ser patrimoni de la Unesco

Polònia lidera una candidatura que aglutina associacions de l'antic ofici situades a Àustria i Alemanya, entre d'altres

La segona edició del Festival Instants comptarà amb David Carabén, Èric Vinaixa i Maria Jaume Martorell

L'esdeveniment, de petit format, combina música, degustacions gastronòmiques i visites al celler Carol Vallès

El 33 reactiva la graella amb l’estrena de dos programes amb visió feminista, ‘Correspondències’ i ‘Bàlsam’

La caiguda en publicitat obligarà TV3 a prescindir d'alguns continguts previstos per als propers mesos

Berga vol destinar la meitat del pressupost de la Patum a l’emergència social i econòmica derivada de la covid-19

El consistori agraeix que la decisió de suspendre definitivament la festa hagi estat unànime

Les grans cultures del passat compartiran programa amb l’art pop de Warhol i el cinema de Disney

CaixaFòrum Barcelona oferirà aquest 2017-2018 la temporada “més ambiciosa”, de “gran qualitat” i dissenyada per arribar a tots els públics. Fruit de les aliances amb institucions com el Musée du Louvre i el British Museum, la temporada comptarà amb set exhibicions amb propostes des de l’antic Egipte fins a l’art contemporani passant per l’animació de Disney. La primera gran exposició reunirà 350 obres d’Andy Warhol, des del fons del museu britànic arribarà ‘Agon! La competició a l’antiga Grècia’ i ‘Faraó. Rei d’Egipte’, del Louvre ‘Músiques en l’antiguitat’, en el terreny de l’animació ‘Disney. L’art d’explicar històries’ i de la mà de la col·lecció ‘la Caixa’ d’Art Contemporani es mostrarà ‘Turbulències’ i ‘Comisart’.

Des d’aquest setembre fins el desembre tindrà lloc la primera gran exposició: ‘Warhol. L’art mecànic’. Es tracta d’una selecció d’obres de l’artista pop que inclou pintures, escultures, dibuixos, serigrafies, instal·lacions audiovisuals, llibres d’artista o pel·lícules. La retrospectiva buscarà acostar els espectadors al món ‘underground’ sorgit al començament de la segona meitat del segle XX a Nova York.

La temporada 2017-2018 prestarà atenció a les grans cultures del passat. Així, en el marc de l’aliança amb el British Museum, arribarà primer aquest novembre ‘Agon! La competició a l’antiga Grècia’ i després ‘Faraó. Rei d’Egipte’ el juny de 2018. La primera serà una mostra formada per una gran selecció d’objectes grecs que inclou exemples rars i refinats d’armadures, escultures, joies, monedes i ceràmica. Entre les peces en destaquen algunes d’icòniques que procedeixen del mausoleu d’Halicarnàs. El juny l’exposició centrada en el rei d’Egipte explorarà el simbolisme i la ideologia de la reialesa egípcia i intentarà descobrir realitats que hi ha darrera d’aquests personatges.

Publicitat

D’altra banda, l’Obra Social de ‘la Caixa’ i el Musée du Louvre presentaran el febrer de 2018 ‘Músiques en l’antiguitat’, la primera exposició de l’estat espanyol dedicada a la música a les antigues civilitzacions, des del llunyà Orient fins a Roma, passant per Egipte i Grècia. D’aquesta manera la música es convertirà, dins l’exposició, en l’element clau perquè els visitants descobreixin el context social, polític i religiós de les civilitzacions perdudes. Seran un total de 400 obres, alguns de les quals no han estat mai mostrades al públic per la seva fragilitat.

Una mirada a la fàbrica dels somnis de Disney

- Publicitat-

La temporada del CaixaForum prestarà especial interès a l’animació. Ho farà amb la mostra ‘Disney. L’art d’explicar històries’. A partir del març de 2018, els visitants podran descobrir la tradició èpica de narrar històries a través de personatges com Mickey Mouse i la Blancaneu. La proposta destinada a un públic familiar “traslladarà” a la gent als orígens de moltes de les pel·lícules de la factoria americana. També explorarà les reinterpretacions dutes a terme per The Walt Disney Animation Studios. En aquest cas es comptarà amb un conjunt de més de 200 obres, creades amb diferents tècniques, i clips d’algunes pel·lícules. Tot plegat, embolcallat en una atmosfera en la que els visitants “es podran sentir” com a “protagonistes” de la seva aventura.

Paral·lelament, el juliol de 2018 arrancarà ‘Turbulències’, de la col·lecció ‘la Caixa’ d’art contemporani. En aquesta proposta s’expressarà “l’agitació” i “l’alteració” que provoquen les contraccions del dia a dia de la societat. La mostra comptarà amb treballs d’artistes de diferents registres i veus poètiques que projecten una reflexió crítica sobre el món, el seu passat i el seu present. Seran peces adquirides recentment per l’entitat que encara no s’han exposat. Amb noms com Walid Raad, Apitchatpong Weerasethakul, Paulo Nazareth, Carlos Amorales o Juan Ugalde.

De nou l’espai obrirà la col·lecció d’art a comissaris emergents perquè ofereixin lectures innovadores sobre els fons de l’entitat. Del 6 d’octubre de 2017 al 30 de setembre de 2018 es presentarà ‘Comisart. Noves mirades sobre la col·lecció ‘la Caixa’’. Seran tres exposicions que mostraran el resultat de la convocatòria d’ajuts feta per l’entitat per promoure el comissariat emergent. En aquesta tercera edició del concurs els artistes seleccionats han estat Ángel Calvo, Alexandra Laudo, Ada Sbriccoli i Arola Valls.

Al marge del repertori cultural en el marc de les exposicions també s’oferiran diversitat d’activitats paral·leles com ‘Les trobades amb artistes’, un cicle de sis conferències organitzat conjuntament amb la publicació ‘Hänsel i Gretel’, una temporada musical amb una selecció d’intèrprets destacats en tot tipus de música i activitats familiars.

Durant la temporada 2016-2017, les 44 exposicions programades als vuit centres CaixaForum van rebre més de 2,3 milions de visitants. CaixaForum Barcelona va tenir més de 753.000 visitants l’any passat i va acollir més de 2.400 activitats.

- Publicitat-