Calonge recordarà la figura de Ricard Viladesau en el centenari del seu naixement

0
Presentació del cartell / Font: Museu de la Mediterrània-Eddy Kelele

Figueres ha tancat el bicentenari del Pep de la Tenora amb nous materials sobre la seva figura

Felip Vallejo

Coincidint amb el centenari del seu naixement, aquest any se celebra l’Any Viladesau, en record del gran intèrpret de tenora i compositor de sardanes Ricard Viladesau (1918-2018). Al llarg de 12 mesos Calonge, la seva vila natal, serà l’eix de les activitats destinades a recordar i difondre la figura del “Príncep de la Tenora”, com així li va anomenar Pau Casals, en una programació sota l’organització de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, en col·laboració amb la Diputació de Girona.

La primera de les activitats serà el proper 16 de març, a la Biblioteca Pere Caner de Calonge, on s’ha programat una taula rodona sota el títol “La música de Ricard Viladesau”. Els actes s’aniran succeint al llarg de tot l’any fins el 19 de gener de l’any que ve, amb un gran concert de cloenda a l’Auditori de Girona.

En l’acte de la seva presentació, s’ha donat a conèixer un nou disc centrat en Viladesau. Es tracta d’un volum gravat en directe a Calonge per La Principal de la Bisbal, cobla de la qual va formar part des de l’any 1950 al 1970. El disc inclou 12 peces entre les quals n’hi ha 3 seves: La Placeta dels Llops, Esperit Calongí i Va de Vals. També compta amb obres d’altres compositors calongins com Enric Vilà i Ivan Joanals, així com sardanes dedicades a Calonge i interpretades en aquest compacte sota la direcció dels seus autors.

Paral·lelament, s’estan portant a terme diverses propostes des de diferents institucions culturals. Així el Museu de la Mediterrània can Quintana de Torroella de Montgrí presenta des del 27 de gener, l’exposició ‘Ricard Viladesau. El príncep de la tenora’, i la Cobla Ciutat de Girona que realitza al llarg d’aquest any diversos treballs i propostes musicals al voltant d’aquest esdeveniment.

Cloenda del bicentenari de Pep Ventura

Durant el primer cap de setmana d’aquest mes de febrer Figueres s’ha acomiadat de tot un any dedicat a la figura del Pep de la tenora. I ho ha fet amb la presentació, entre d’altres actes, d’un llibre i d’un disc que giren a l’entorn de l’homenatja’t, i el concert espectacle “Figueres en Gala” de la cobla Reus Jove, sota la direcció musical del mestre Francesc Gregori, i amb la participació del comunicador sabadellenc Jordi Saura.

Foto: Concert de cloenda / Font: Foment de la Sardana Pep Ventura

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here