Dones com jo, dramàticament genial

0
27.01.2014
Crítica
Alba Josa logotwitterfestadirecte @AlbaJosa
Les fantàstiques T de Teatre aterren al Romea donant vida a un text escrit per en Pau Miró

 

donescomjo4

[dropcap]I[/dropcap] el tàndem funciona. Les quatre actrius i el jove escriptor presenten una comèdia negra on es mesclen la negativitat i la visió positiva de les coses, la tristor i la diversió, el passat, el present i el futur de quatre vides que es troben estancades en un pis de 30 metres quadrats quan les quatre dones estan a punt de fer els 50.

Un text intel·ligent i brillant que combina a la perfecció amb un àgil joc teatral fa que al públic li passin volant els 80 minuts d’espectacle, rient, patint, rumiant i gaudint del que fan aquestes quatre actrius, que una vegada més, demostren que segueixen en forma.

El correctíssim ús dels silencis, de les mirades, les pauses i les respiracions ajuden a l’espectador a assimilar tot el que va passant dalt de l’escenari, i aquí és on delata la llarga trajectòria d’aquesta companyia. Les hostesses de Jet-Lag queden enrere, però en cap moment obliden l’essència del que són. La complicitat en aquest tipus de projecte és bàsica, i elles tenen aquest àmbit controlat a la perfecció. I és per tots aquests motius, que veure actuar a les fantàstiques T de Teatre , és un plaer i un privilegi, una vegada més.

Una escenografia que sembla que s’hagi aturat en el temps contrasta dins d’un marc totalment actual pel que fa a guió i temàtica i li dóna un toc tant desconcertant com original alhora. L’estètica senzilla de l’espectacle fa que les interpretacions justes, però no per això menys bones, encaixin a la perfecció dins d’aquesta nova aventura de les quatre amigues.

Veure un teatre com el Romea ple és un plaer. Però que la gent surti contenta i satisfeta del que ha vist, ho és encara més. I amb aquesta obra passa això.

Podeu trobar entrades des de 17€ i teniu temps de gaudir de l’espectacle fins el 16 de març. Val la pena invertir el temps i els diners en veure coses com aquesta. No ho dubteu, passareu una estona dramàticament genial.

donescomjo5

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here