El 37è FIMPT retrà homenatge a Pere Tàpias amb un tribut a les seves cançons més populars

ACN

0
Imatge de la presentació del 37è fimpt a Vilanova i la Geltrú

L’Ajuntament vol “rellançar” el festival per “dignificar-lo” i situar-lo a primera línia de les propostes estivals del país

La 37a edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT) homenatjarà Pere Tàpias amb el tribut ‘Un pèl nou. Un pèl antic’, on una dotzena d’artistes versionaran les cançons més populars de l’artista. El concert, organitzat per l’Ajuntament de Vilanova i la revista Enderrock, es celebrarà el diumenge 17 de juny a la plaça de la Vila com a acte de cloenda del festival i servirà per posar en escena el CD d’homenatge a Pere Tàpies que la publicació ha distribuït aquest mes de maig. Així ho ha anunciat l’organització del FIMPT aquest dimecres durant la presentació oficial del festival, que aquest any s’avança en el calendari i es celebrarà a les portes de l’estiu, en lloc del mes d’octubre. Un dels objectius del canvi és “rellançar-lo” per “dignificar-lo” i aconseguir que estigui a primera línia de les propostes estivals del país.

A part de l’espectacle ‘Un pèl nou. Un pèl antic’, el FIMPT també tindrà una clicada d’ullet amb Pere Tàpias durant la inauguració del festival. Com ha estat una tradició en les darreres edicions, el tema ‘Passeig del Carme’ tornarà a protagonitzar l’obertura de la programació. En aquest cas, com ja es va fer públic, seran Carles Sanjosé i Carles Belda els qui versionaran la cançó de Tàpias, agafant el relleu de Toti Soler, Elisabet Raspall i Jordi Paulí, Gemma Humet i Carles Dènia.

Pel que fa a la programació, aquest dimecres s’ha conegut la totalitat del cartell. Als noms ja confirmats de la Boban Markovic Orkestar, Radio Cos, Jordi Molina Septet, Monsieur Romaní, i Papá Orne y Los Turpiales Sabaneros s’hi ha sumat la banda local Inxa Brass Band, Alberto Jambrina, Eliseo Parra Quintet i l’Spanish Brass amb Pep ‘botifarra’.

El director artístic del FIMPT, Jordi Paulí, ha recordat que el festival compta aquesta vegada amb un increment de pressupost públic, que passa dels 40.000 als 90.000 euros, fet que, ha assegurat, permet “un plus de qualitat, amb músics internacionals de renom que dignifiquen un festival que mereix molts més anys de vida”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here