Diumenge, 31 maig 2020

El Festival de Sitges 2019 commemorarà els 40 anys de ‘Mad Max’

|

+Notícies

La Patum de Berga se suspèn definitivament després que s’hagués ajornat al setembre

La cancel·lació s'ha acordat per unanimitat durant la sessió ordinària del Patronat

Exhaurides les 190 entrades per a la primera sessió d’auto cinema a Golmés

Es posa en marxa dissabte i es farà tots els caps de setmana de juny al costat de la desapareguda discoteca Big Ben

La Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers anul·la l’edició del 2020 per la crisi de la covid-19

La magnitud de l'esdeveniment podia posar en risc els assistents, segons l'Ajuntament

Rosa Talamàs: «El periodisme és donar veu a tothom i, sobretot, a qui se’l sent poc»

Llicenciada en Economia i Periodisme, Rosa Talamàs ha format part dels equips de programes de TV3 com 'Valor afegit' i 'De Vacances', i després d'una època com a redactora en cap, actualment és corresponsal de la televisió pública a l'Alt Pirineu. Amb ella hem volgut parlar sobre periodisme i del que pensa de la seva professió.

La candidatura dels raiers a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco es tramitarà durant l’any 2022

Les associacions de l'antic ofici del transport fluvial de fusta de la Pobla i Coll de Nargó formen part del projecte

Guim Puig: “He escrit 5 cançons, tard o d’hora sé que les voldré ensenyar”

Actualment interpreta a en Lluc Ferrer a la sèrie Les de l’hoquei (TV3). En aquesta entrevista ens ha fet alguna confessió ben curiosa. Té...

+Llegits

La Patum de Berga se suspèn definitivament després que s’hagués ajornat al setembre

La cancel·lació s'ha acordat per unanimitat durant la sessió ordinària del Patronat

La 54a edició de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell s’anul·la a conseqüència del coronavirus

L'organització diu que les restriccions fan inviable poder-ne controlar l'aforament i garantir les mesures de seguretat

Exhaurides les 190 entrades per a la primera sessió d’auto cinema a Golmés

Es posa en marxa dissabte i es farà tots els caps de setmana de juny al costat de la desapareguda discoteca Big Ben

Berga oficialitza la suspensió de la Patum per Corpus

Un breu ple de l'Ajuntament per videoconferència acorda la cancel·lació: "La festa continuarà bategant molt fort"

Un llibre reivindica la tasca invisibilitzada de les folkloristes catalanes

Meritxell Orpinell és l’autora de l’estudi ‘Mercè Ventosa i Roca, una folklorista per descobrir’

El Maldà comença el ‘Dilluns de merda’ i el DocsBarcelona encara la seva segona setmana, continua la cultura des de casa

El filòsof i teòleg català Francesc Torralba participa en una trobada organitzada per Pagès Editors
El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya 2019, que se celebrarà del 3 al 13 d’octubre, celebrarà el 40è aniversari de ‘Mad Max. Salvajes de autopista’, de George Miller. Aquesta efemèride ha inspirat el cartell, una retrospectiva i el llibre oficial del Festival. El director del certamen Àngel Sala també ha anunciat la retrospectiva ‘Apocalypse domani’ que recollirà títols clau de l’exploitation italiana de ciència ficció desenvolupada a finals dels anys 70 com a conseqüència de l’èxit de títols nord-americans com ‘Star Wars’, ‘Alien’ o ‘1997: Rescate en Nueva York’, però sobretot de les dues primeres entregues de ‘Mad Max’. Així mateix, també s’homenatjaran els 40 anys de la icònica pel·lícula ‘Alien, el octavo pasajero’, de Ridley Scott,
Sala ha recalcat que ‘Mad Max’ es va convertir en “una pel·lícula mítica” quan es va estrenar 40 anys. “Va ser una sorpresa per a tots els aficionats perquè tenia un contingut de violència i acció molt diferent al que es portaven a l’època i arribava d’Austràlia, una cinematografia emergent”, però que no era molt coneguda. El director ha destaca que volen parlar també del 79 amb pel·lícules de violència urbana com ‘The Warriors’ o ‘Mad Max’.

El director del certamen ha recordat l’impacte que va tenir en ell veure ‘Mad Max’. “Jo tenia 15 anys i ens va impressionar l’escena d’un nen petit corrent per una autopista i perseguit per cotxes. Em va impactar la increïble direcció de les escenes d’acció per part de George Miller”.

El Festival de cinema de Sitges dedicarà una retrospectiva als títols clau de ‘l’exploitation italiana’ de ciència ficció i portarà per nom ‘Apocalypse domani’. Són títols que van ser influïts per cintes nord-americanes com ‘Star Wars’, ‘Alien’, ‘1997: Rescate en Nueva York’ i les dues primeres entregues de ‘Mad Max’. El festival ha assenyalat que van ser productes pensats per al mercat internacional, que en alguns territoris van assolir un enorme èxit comercial, dirigits per veterans del cinema de gènere italià com Enzo G. Castellari (‘1990, Los guerreros del Bronx’, ‘Los nuevos bárbaros’), Joe D’Amato (‘Bronx lucha final’), Sergio Martino (‘2019, tras la caída de Nueva York’), Lucio Fulci (‘Roma año 2072: Los gladiadores’) o Luigi Cozzi (‘Contaminación: Alien invade la Tierra’).

Publicitat

Llibre oficial del Sitges 2019 

‘Apocalypse Domani. La década dorada de la exploitation italiana de ciencia-ficción (1977-1990)’ és el títol del llibre oficial del Sitges 2019 que, sota la coordinació d’Ángel Sala, veurà la llum el proper mes d’octubre. Aquesta serà la segona col·laboració entre el Festival i Editorial Hermenaute, després de la publicació l’any passat de l’assaig ‘Michele Soavi. Cineasta de lo macabro’. El llibre analitza el fenomen de ‘l’exploitation italiana’ des de la perspectiva del gènere de la ciència ficció, repassant els seus precedents, els seus continguts i l’impacte que van suscitar aquest tipus de produccions.

- Publicitat-

Cartell 

Pel que fa al cartell que s’ha donat a conèixer aquest dimecres, Sala ha recalcat que inclou tots els elements de la saga de ‘Mad Max’ i a aquest tipus de cinema on hi apareixen cotxes, el desert, l’apocalipsi i la destrucció. “El cartell connecta amb el món de ‘Mad Max’ i el cinema ‘exploitation’ italià”.

El Festival de cinema de Sitges ha creat Fantastic 7, conjuntament amb el Marché du Film del Festival de Cannes i el fundador de Blood Window, Bernardo Bergeret. Com ha recalcat el certamen, es tracta d’un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere i afavorir la seva connexió amb socis comercials potencials. Fantastic 7 va celebrar la seva primera edició a la passada edició del Festival de Cannes.

La sessió, apadrinada pel director J.A. Bayona, va aplegar set festivals internacionals: Bucheon International Fantastic Film Festival (Corea del Sud), el Cairo International Film Festival (Egipte), el Festival Internacional de Guadalajara (Mèxic), l’International Film Festival & Awards de Macao (Xina), el South by Southwest d’Austin (Estats Units), el Festival de Toronto (Canadà) i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Per altra banda, Taboo’ks és una iniciativa del Festival de Sitges que acosta la literatura i el cinema fantàstic. El programa, que obrirà el període de presentació de candidatures la primera setmana de juny, selecciona d’entre tots els projectes rebuts quatre obres (novel·la, teatre o novel·la gràfica) i un study-case d’un projecte en vies d’adaptació per presentar-los als productors assistents al Festival, amb la finalitat de promoure els acords d’adaptació d’obres literàries a projectes audiovisuals.

- Publicitat-