El Festival Tingladu de Vilanova i la Geltrú defensa l’escola catalana en el videoclip de presentació de l’edició 2018

   

En un moment en què la qüestió de l’adoctrinament està més sobre la taula que mai, amb la investigació oberta a 9 professors de l’institut El cola Palau de Sant Andreu de la Barca, el festival gratuït de música de Vilanova i la Geltrú ha presentat el seu cartell de l’edició del 2018 amb un videoclip protagonitzat per nens en què es reivindiquen els valors del model educatiu de l’escola catalana.

El lema del Tingladu 2018, que enguany celebra l’onzena edició, és “Adoctrina’t”. Els organitzadors conviden irònicament els assistents a adoctrinar-se en els valors del festival: l’autogestió, la recuperació de l’espai públic, la cultura lliure i la defensa de la llengua catalana. A més, aquest any es fa especial atenció a la defensa de la llibertat d’expressió programant el raper Valtònyc, que ha d’entrar a presó en les properes setmanes.

A banda de l’artista mallorquí, el festival ha programat 18 formacions musicals perquè passin per l’escenari del Tingladu durant els dies 19, 20, 21 i 22 de juliol a la plaça de l’1 d’octubre (antic parc de Baix-a-mar) de la capital de Garraf. Els caps de cartell de l’edició d’enguany són Txarango, Zoo i els rapers andalusos SFDK.
També hi seran presents artistes com Xavi Sarrià, La iaia, Joan Miquel Oliver, Pau Vallvé, Gertrudis, Jardin de la Croix, Pupil·les, Copa Lotus, Ovidi4, Judit Neddermann, Intana, Caritat Humana, Miquel del Roig, Ju i la Sidral Brass Band.