Divendres, 3 Abril 2020

Els nous pressupostos per al 2020 preveuen que l’aportació en cultura superi l’1%

Els nous pressupostos de la Generalitat per al 2020 preveuen incrementar la partida per al sector cultural amb 37,1 milions d’euros addicionals, un augment del 14,2% respecte els del 2017. Amb aquests números, la despesa cultural passa del 0,65% actual a superar l’1%, lluny encara de les demandes del sector d’assolir el 2%. Concretament, segons l’acord de Govern amb els comuns, es posarà especial èmfasi en la recuperació del pla d’inversions per als equipaments culturals i en el reforç del sector audiovisual. La partida reservada per a obra pública passarà de l’1% a l’1,5% amb la finalitat d’invertir en la conservació, restauració i adquisició dels béns de patrimoni cultural català i en la creació artística contemporània. Els recursos totals disponibles en l’àmbit de la cultura se situaran en el 301,8 milions.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, reconeix que voldrien “més diners”, malgrat constatar que els comptes “han pujat considerablement”. “Cal fer més passos, queda feina per fer”, ha reblat durant la roda de premsa de presentació de l’aplicació Vibra al Departament de Cultura.

Publicitat

En aquesta línia, Vilallonga ha demanat anar “pas a pas” perquè els temps “són els que són” amb l’objectiu final d’arribar al 2%, un “desig” per aquesta conselleria. “Al final de la legislatura potser arribem més enllà”, ha augurat.

Publicitat