Humor madur

0
16.01.2015

Crítica teatral

Raquel Santiago | Barcelona

foto

[dropcap]E[/dropcap]l Teatre Gaudí Barcelona acollia ahir dijous 15 de gener l’estrena de “1 hora i 1/2 tard”, una comèdia de Gerald Sibleyras i Jean Dell, en la seva versió de Villalba & Belenguer, que retrata un matrimoni benestant a les portes de la jubilació.

Els dos personatges, interpretats per Victoria Salvador i Rafael Calatayud (qui n’és també el director), inicien una discussió arran d’un sopar al qual la dona decideix a última hora que no vol assistir. Entre retrets i confessions reflexionen sobre els temes que tota parella d’una certa edat haurà d’afrontar tard o d’hora: la síndrome del niu buit, el sexe, la (in)fidelitat o les ocupacions de qui té per davant tot el temps del món, sense obviar la mort que a tots ens arriba.

La posada en escena, en un teatre on el públic seu tant al davant com als costats de l’escenari, convida a sentir-se del tot implicat en aquesta escena quotidiana. La interpretació in crescendo de Salvador i Calatayud té grates reminiscències, en alguns moments de l’obra, d’una Diane Keaton i un Woody Allen en els seus moments més brillants com a parella (dins i fora de la pantalla). La complicitat amb què tots dos actors interpreten els seus papers té tanta força que ens fa oblidar que estem en un teatre per fer-nos sentir com voyeurs que fiquen el nas a casa dels veïns.

No perdeu l’ocasió de veure una bona obra en mans d’una bona companyia teatral. L’hora i mitja us passarà volant.

01_1_HORA_MITJA_TARD-103x150
Teatre Gaudí (Barcelona) Del 15 de gener a l’1 de febrer
Horari: Dijous a les 22:00h. Divendres i dissabte a les 20:00h. Diumenge a les 18:00h.
Espectacle en català. Durada: 1:10 h.

Ves a la venda d’entrades

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here