Dilluns, 24 Febrer 2020

La cavalcada de Reis de Figueres no tindrà animals

La regidora de Medi Ambient, Sònia Trilla, diu que no es permetrà que s'utilitzin en cap espectacle de la ciutat perquè fer "conscienciació"

|

La cavalcada de Reis de de Figueres no tindrà animals. La decisió anunciada per l’equip de govern respon a la voluntat de fer “conscienciació” i, per això, tampoc es permetrà que s’utilitzin en cap altre espectacle que es faci a la ciutat. Segons ha avançat el setmanari l’Empordà i ha confirmat el govern municipal, la celebració de 5 de gener prescindirà dels cavalls i camells que hi han desfilat en els últims anys. La regidora de Medi Ambient, Sònia Trilla, diu que aquest tipus d’esdeveniments “no promouen el civisme” envers els animals i la de Comerç i Festes, Ester Marcos, diu que eren “prescindibles” i que “només cal una mica d’imaginació” per oferir una cavalcada “igual d’atractiva visualment”. En aquest sentit, ha avançat que estan estudiant la possibilitat d’incorporar-hi noves comparses, que tornaran a tenir un rei negre sense pintar i que estan buscant patges que també siguin de color.

No hi haurà animals a la cavalcada de Reis de Figueres. Així ho ha decidit l’equip de govern (ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres) amb l’objectiu de “conscienciar” la ciutadania.

Publicitat

 

La regidora de Medi Ambient, Sònia Trilla, ha explicat que els socialistes portaven 21 propostes “animalistes” al seu programa electoral i que les han consensuat amb la resta d’integrants del govern. Entre elles, no permetre espectacles amb animals. La mesura es visualitzarà a la celebració per rebre Ses Majestats d’Orient però es farà extensiva a la resta d’espectacles que es facin a la ciutat.

La regidora de Festes, Ester Marcos, per la seva banda, ha dit que els cavalls, camells i ases que s’han utilitzat en els recorreguts d’ altres anys eren “perfectament prescindibles” i que només calia posar-hi una “mica més d’imaginació” per aconseguir un espectacle amb “el mateix efecte visual” i “la mateixa durada”. “Crec que ningú els trobarà a faltar”, ha remarcat.

Marcos no ha volgut desvetllar com serà la cavalcada d’enguany, però ha dit que l’estan ultimant i que estudien la possibilitat d’incorporar-hi noves comparses. També es mantindrà la mesura introduïda l’any passat de comptar amb un rei negre sense pintar. En aquest sentit, ha anunciat que estan buscant patges que reuneixin les mateixes condicions. “No només ha de ser-ho el rei, sinó tots”, ha insistit Marcos.

Publicitat