Dilluns, 24 Febrer 2020

La deflagració de pólvora d’un trabucaire, possible causa de l’accident a Centelles

|

La deflagració de la pólvora d’un dels sarrons dels trabucaires que participaven en la Festa del Pi de Centelles que s’ha propagat i ha afectat altres sarrons amb pólvora, és la principal hipòtesi de la causa de l’accident d’aquest dilluns.

Així ho han explicat a Europa Press fonts policials, que precisen que han obert una investigació sobre les causes i que aquesta és la principal hipòtesi.

Publicitat

Els denominats ‘galejadors’ estaven al campanar de l’església quan ha tingut lloc l’explosió, que ha deixat un resultat de nou ferits amb cremades, tres de greus, que han estat evacuats a la Unitat de Cremats de l’Hospital Vall d’Hebron.

A les 17 hores s’ha convocat una concentració a la plaça Major de Centelles per mostrar suport a tots els ferits i familiars, i es portarà el pi en silenci per penjar-lo a l’església, ha informat el consistori.

La Festa del Pi de Centelles, declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional de Catalunya, consisteix a tallar un pi i oferir-lo engalanat a la patrona del poble, Santa Coloma, i la celebració s’acompanya amb trets dels trabu

Publicitat