Dilluns, 27 Gener 2020

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya homenatja cançons de discos guardonats als Enderrock amb un concert a Girona

El repertori comptarà amb cançons de 'Tossudament Llach', 'Cançó d'amor i de guerra' i 'Llull'

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) ha programat un doble concert a l’Auditori de Girona en què recopilarà diversos temes dels tres últims discs que ha publicat i que han guanyat un premi Enderrock. Ho farà els dies 29 i 30 de novembre a la Sala Montsalvatge. En paral·lel, la SCCC ja ha enregistrat un disc amb tot el repertori del concert. En ell també hi ha “una versió inèdita dels Segadors”, tal com ha avançat el vicepresident de la Fundació Metalquímia, Josep Lagares, qui l’ha qualificada com una reinterpretació “èpica”. Dins dels temes que es podran escoltar en el concert i en el disc hi ha cançons dels espectacles ‘Tossudament Llach’, ‘Cançó d’amor i de guerra’ i ‘Llull’.

Amb aquesta fusió dels tres projectes, la simfònica ha avançat que vol “portar l’essència mediterrània” que representa la nova cançó, la sarsuela i l’òpera. De fet, aquests són els tres gèneres que marquen els repertoris dels tres àlbums de la SCCC que han aconseguit un reconeixement als Enderrock en la categoria de Clàssica.

Lagares ha remarcat que ‘Tossudament Llach’, ‘Cançó d’amor i de guerra’ i ‘Llull’ “conformen un triangle virtuós” del gènere musical a Catalunya i per això ara l’han fusionat en un disc sota el nom de ‘Clàssics Enderrock’.

En aquest disc també hi ha una nova versió dels Segadors que la simfònica ha interpretat conjuntament amb la Polifònica de Puig-reig. Lagares ha destacat que és una “versió inèdita” i més “èpica”. El vicepresident de la Fundació Metalquímia ha detallat que aquest tema és un “humil homenatge” als líders independentistes presos.

La resta de temes del repertori estan interpretats per artistes diversos que, segons el director de l’orquestra, Francesc Cassú, són “grans cantants i solistes del nostre país”. Es tracta de Beth, Elena Gadel que formen part d’un gènere més comercial, però també de la mezzosoprano, Gemma Coma-Alabert o del baríton Toni Marsol que provenen del món clàssic.

El baríton Roger Padullés també ha estat el responsable del guió de l’espectacle. Padullés ha explicat que el seu objectiu era evitar que el públic “estigués enganxat al programa” per saber quin tema interpretaven. Per això han optat incorporar un presentador que “anirà introduint” cada cançó i també volen dotar cada peça “d’un ambient diferent”, que faran “a través de la il·luminació i projeccions a la sala”.

El concert de Clàssics Enderrock que es podrà veure divendres i dissabte de la setmana que ve també comptarà amb un assaig obert per a estudiants de secundària de l’Institut de Vilablareix (Gironès) i del Santiago Sobrequés de Girona. En total hi hauran uns 200 alumnes que podran conèixer de primera mà què és una orquestra i quins són els preparatius que s’han de fer abans de celebrar un concert.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte Auditori Obert de l’Ajuntament de Girona. El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha destacat que a través d’aquest programa educatiu es pretén fomentar nous públics per a l’auditori, però també explicar “els oficis i llocs de treball que implica el sector cultural”. Ribas ha recordat que aquests estudiants es poden formar en diversos centres universitaris que hi ha a la zona de Girona com ara l’ERAM o el CIFOG, focalitzats en professions del món escènic i audiovisual.

Segueix-nos a les xarxes socials: