Matar al Rey o el Hamlet valencià

0

Raquel Santiago | Barcelona

Feia molt de temps que no veia una obra de teatre teatre. No, no és un error de tecleig, he volgut dir teatre del d’abans, del bo, del que et deixa amb la boca oberta i les mans vermelles de tant d’aplaudir. Teatre on el ritme és tan intens i la trama tan captivadora que en moments t’oblides que ets al teatre i et sents ben bé com al sofà de casa mirant una pel·lícula del teu director preferit.

En Chema Cardeña podria ser la reencarnació de Shakespeare. A “Matar al Rey” ha aconseguit un èxit que de ben segur donarà unes quantes voltes pel país. Els actors que ha triat fan de la seva una obra mestra, ja que han sabut treure’n tot el partit als personatges històrics que ens conten com i per què va morir Enric IV, el germà d’Isabel la Catòlica.

Els 5 personatges d’aquest drama medieval són el Rey, interpretat per un José Zamit brillant; la reina Juana (Rosa López) i la princesa Isabel (Iria Márquez), que es batran en un duel interpretatiu la força del qual us farà apretar les dents en més d’una ocasió; Beltrán, mà dreta del rei interpretat per Jaime Vicedo, i Jacob, el jueu, a qui Juan Carlos Garés dóna vida amb una execució impecable.

Tots ells estaran al Teatre Gaudí Barcelona fins al 24 de gener. No us els deixeu perdre.

2

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here