Dissabte, 25 Gener 2020

Publireportatge

Prop de cent mil alumnes gaudiran del teatre amb la Diputació de Barcelona

Comença un nou curs del programa Anem al Teatre

Anem al teatre, el programa de la Diputació de Barcelona perquè petits i joves estudiants tinguin l’oportunitat de veure espectacles com una activitat formativa més, arrenca una nova edició amb la xifra dels cent mil espectadors en l’horitzó.

Durant aquest curs, està prevista l’assistència de 97.457 alumnes d’educació infantil, primària i secundària de la demarcació de Barcelona a les funcions programades als teatres municipals, fruit de la col·laboració de la Diputació de Barcelona amb els ajuntaments. D’aquesta manera, s’ofereix una programació d’espectacles de qualitat amb la voluntat de sumar any rere any més públic en el territori.

El programa Anem al teatre va néixer fa 24 anys impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de contribuir a educar la sensibilitat artística dels infants i joves i reforçar les polítiques educatives i culturals dels ajuntaments. Les gerències de Cultura i Educació de la Diputació fan un treball conjunt per dissenyar un catàleg d’espectacles seleccionats per la seva qualitat, pel seu reconeixement en el circuit europeu i estatal de teatre infantil, i per tractar-se de propostes innovadores pel que fa al format, la temàtica i el plantejament artístic. El resultat és una programació de qualitat artística i amb propostes escèniques i musicals adients per a cada nivell educatiu. A més, els educadors disposen d’una guia didàctica de cada espectacle que els facilita al coneixement previ de diferents aspectes relacionats amb el muntatge i els suggereix treballs i activitats per desenvolupar l’aula.

A més de la programació general d’espectacles, Anem al teatre ofereix activitats especifiques per als alumnes de batxillerat com ara el projecte Teatre i Literatura, que consisteix en l’escenificació de diverses obres literàries que formen part dels currículums escolars i el seu posterior debat amb la intenció d’estimular la seva lectura i anàlisi. D’altra banda, per als estudiants de secundària es proposen sessions de Teatre debat amb l’escenificació d’espectacles que tracten temes que afecten el jovent i la realització d’un debat a fons, conduït pels artistes de la mateixa companyia.

Una programació per a totes les edats

Fins a finals de maig, s’han programat 497 funcions de teatre, música, dansa i circ a les comarques barcelonines de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Moianès, el Garraf, el Maresme i Osona.

Aquestes funcions es realitzaran en espais escènics amb l’aforament limitat per tal que els espectacles es puguin gaudir en condicions òptimes i tots els espectacles estan classificats segons els cicles educatius. Entre els espectacles per al present curs hi trobem Planeta M.Art del pallasso Marcel Gros adreçat als més petits d’educació infantil; Dintríssim de la Companyia Xiula per a cicle inicial; Laika de Xirriquiteula Teatre per a cicle mitjà; i Mur de la Cia (3) per a Cicle Superior. Els més grans a ESO i batxillerat podran deixar-se portar pels ritmes de la Balkan Paradise Orchestra.

Al web del programa es pot consultar tota la programació del curs 2019-2020.

Segueix-nos a les xarxes socials: