El Gremi de Llibreters creu que la polèmica sobre la nova classificació d’autors ‘mediàtics’ referma la necessitat “de seguir-hi treballant”
Barcelona (ACN).- La venda de llibres per Sant Jordi s’ha mantingut respecte l’any passat, quan es van situar en l’1,4 milions d’exemplars i més de 18 milions d’euros de facturació. El Gremi de Llibreters ha mostrat la seva “satisfacció” per les dades de la jornada, malgrat constatar un descens de les vendes en les ciutats i territoris més castigats per la crisi i l’atur. Quant a la nova classificació d’aquest any de llibres ‘mediàtics’, l’ens subratlla que és un tema que s’ha anat debatent els últims anys i que la polèmica “referma la necessitat de seguir-hi treballant”. En aquesta línia, el gremi dóna aquesta classificació amb criteris comercials “purament informatius” i “deixa al marge altres valoracions”.
En un primer balanç de la diada de Sant Jordi, i a falta de fer-ne un tancament definitiu, el Gremi de Llibreters de Catalunya estima que el nivell de vendes de la jornada és similar al de l’any passat encara que repartit de manera desigual entre els diferents territoris del país.
L’ens considera que s’ha notat “un descens de les vendes en les ciutats i territoris més castigats per la crisi i l’atur” però el còmput global assoleix les expectatives comercials fixades.
Un altre dels factors que va condicionar la diada va ser, pel gremi, el partit del Barça, que va fer que les vendes es concentressin més al matí i a primera hora de la tarda. Més enllà de les xifres, el president del gremi, Antoni Daura, creu que la jornada va demostrar la seva “plena vigència i popularitat” i va ratificar un any més que “es tracta d’un esdeveniment únic a Catalunya”.
El tancament de vendes definitiu corona ‘Victus’
Més enllà de la polèmica sobre la nova classificació d’autors ‘mediàtics’, el tancament definitiu a partir de les dades de la nova eina Libridata confirma ‘Victus’ d’Albert Sánchez Piñol com el llibre més comprat aquesta diada.
El segueixen l’última novel·la d’Albert Espinosa, ‘Brúixoles que busquen somriures perduts’, ‘L’estiu que comença’ de Sílvia Soler, ‘Plans de futur’ de Màrius Serra, ‘S’ha acabat el bròquin’ de Jaume Barberà, ‘La reina descalça’ d’Ildefonso Falcones, i ‘El carrer de l’Embut’ de Pilar Rahola.