Dilluns, 24 Febrer 2020

Trencant murs

|

15.12.2013 13:00h
Raquel Santiago | Barcelona

AMURS_Mariona_Alessio-1

[dropcap]E[/dropcap]l Versus Teatre és una sala que permet viure els espectacles des de dos llocs diferents. Si un dia seus als seients de la dreta i quan hi repeteixes seus a les butaques de l’esquerra, de ben segur que podràs dir que has anat a veure dues obres diferents. Més encara si l’obra que s’hi presenta enfronta un home i una dona separats pel mur del desamor. Jo, però, us he de fer la crítica des d’aquest cantó del mur, de ben segur que entendreu què vull dir.

Publicitat

La Míriam Escurriola dirigeix un espectacle que, a simple vista, pot semblar un espectacle de dansa contemporània. Però (A)MURS és molt més que això. (A)MURS ho és tot: dansa, música, teatre, passió, dolor, angoixa. En una sola paraula: art. Aquesta producció del Versus Teatre, atrevida i ben parida, no us deixarà indiferents. L’escenografia, mínima: mòduls de fusta i cartró que, amb la seva al·legoria als eixams humans en què vivim, transporten l’espectador des d’un pis fins al plató d’un programa de televisió, des d’un penya-segat fins a l’interior més fosc de cadascun de nosaltres.

El subtítol de l’obra és “A Love Story”, una història d’amor, de frustració, de desengany, d’enyor, de rancor, de penediment, de soledat. Una història d’amor que podria ser la teva. La Clara Peya aconsegueix penetrar en els nostres cors a través del seu teclat electrònic, dels arranjaments digitals i del piano. Un piano del qual, si teniu la sort de seure en el cantó de l’esquerra del teatre, en veureu les entranyes, igual com veureu les entranyes de la Mariona Castillo i l’Alessio Arena, els dos protagonistes (actors i cantants) d’aquesta història d’amor. L’execució musical és brillant. Les seves veus s’entrellacen amb la facilitat amb què els espectadors voldríem que s’entrellacessin els destins dels personatges que interpreten. Com a crítica constructiva cal esmentar que divendres les veus no se sentien del tot bé, i costava desxifrar les lletres de les cançons. Tot i així, val a dir que encara que cantessin en rus captaríeu perfectament el sentiment que transmeten, gràcies no només a la música i a la il·luminació, sinó també i sobretot gràcies a la impecable interpretació dels ballarins Bea Vergés, Christian Ramos, Ariadna Peya i Guille Vidal-Ribas.

Si voleu fer un viatge a l’abisme de l’amor, passeu pel Versus Teatre.

Dates: del 12 de desembre al 12 de gener
Dijous, divendres i dissabtes a les 20h i diumenges a les 18h
Durada: 70 minuts
Català

AMURS2

Publicitat