Divendres, 3 Abril 2020

Un maridatge de música i dansa a Espot i l’estrena de la producció pròpia ‘Nuà’ donen el tret de sortida del Dànsaneu

ACN

La inauguració de l’exposició sobre Peret Blanc i l’actuació dels alumnes pallaresos de l’Escola Folk del Pirineu han centrat els actes de diumenge

La 27a edició del Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu, ha acollit aquest diumenge la inauguració de l’exposició sobre Peret Blanc i l’actuació dels alumnes pallaresos de l’Escola Folk del Pirineu. En el marc de la mostra s’ha projectat el documental original d’Artur Blasco ‘El violinista de Beget’, amb testimonis inèdits. Ahir dilluns el festival va iniciar la setmana amb el primer dels maridatges d’enguany, en aquest cas a Espot. La proposta de música i dansa a càrrec del coreògraf Quim Bigas i d’Inxa Impro Quintet, un conjunt liderat pel graller Manu Sabaté, ha presentat el seu disc ‘Out of trad’. El Dansàneu inicia també  les classes de formació. Aquest dimarts tindrà lloc a l’església de Sant Pere de Sorpe l’estrena d’una producció pròpia del Dansàneu, l’espectacle de dansa ‘Nuà’.
‘Nuà’ està dirigida per la coreògrafa i ballarina Raquel Gualtero amb la soprano Anaïs Oliveras. Aquesta producció és una col·laboració amb l’Ajuntament de Palma de Mallorca i L’Illenc tindrà lloc a les 20h. Posteriorment, a les 21h tindrà lloc el segon dels maridatges del Dansàneu, el Tastàneu, que comptarà amb l’actuació del grup Duetu als safarejos patrimonials de Sorpe.

El coreògraf Quim Bigas 

Publicitat

Dansa, música i patrimoni són els eixos del Festival de Cultures del Pirineu. Del 30 de juny al 8 de juliol, el Dansàneu inunda de dansa i música les Valls d’Àneu, explicitant la seva voluntat de consolidar el model de festival d’estiu pensat des del territori i en base a paràmetres de sostenibilitat i rigor artístic. De fet, els municipis d’Esterri d’Àneu, Alt Àneu, Espot i La Guingueta d’Àneu són els escenaris d’una proposta artística de marcat to contemporani que busca posar en valor l’excel·lent patrimoni de les Valls.

El Dansàneu ha incorporat enguany dos nous emplaçaments: els safareigs històrico/patrimonials a Sorpe i l’església de Sant Pere del Burgal, a Escaló. Igualment, el festival repeteix programació a les esglésies de Sant Pere a Sorpe, la de Sant Just i Sant Pastor a Son, la de Sant Joan a Isil o la pròpia església de Sant Vicenç a Esterri d’Àneu, a banda de Santa Maria d’Àneu, ubicada al municipi de La Guingueta, on l’any passat ja es van celebrar els espectacles centrals del Festival i on enguany es proposen actuacions destacades el divendres 6 i el dissabte 7 de juliol, respectivament.

Publicitat