Violetes del Bosc, Campiona Nacional absoluta 2017

0
Violetes del Bosc, Campiona Nacional 2017 | Foto: Marc Rovira

Balaguer va cloure diumenge el Campionat  de Catalunya de sardana esportiva en el marc del 56è concurs Trofeu Ciutat de Balaguer

Felip Vallejo

La flamant campiona anava a la capital de la Noguera amb només 1 punt d’avantatge sobre la seva perseguidora i encara vigent campiona la també barcelonina Mare Nostrum. El triomf ha estat possible gràcies a la primera posició obtinguda a les 3 sardanes del concurs.

El podi s’ha completat amb la Mare Nostrum a la segona plaça i amb la cassanenca Mans Amigues a la tercera. El TOP6 2017 s’ha tancat amb Xàldiga, Riallera i Mirant al Cel per aquest ordre. Balaguer també ha estat el darrer concurs de la Final B de Veterans, que ha acabat dominant la Roques Blaves d’Esparreguera.

Última jornada del Campionat de La Terra Ferma

Més de trenta colles sardanistes es van congregar a Balaguer per culminar el Campionat de colles sardanistes de la Terra Ferma, una cita que cada any coincideix amb la final del Campionat de Catalunya. En el terreny lleidatà, no hi ha hagut sorpreses, i la colla lleidatana Dolç Infern s’ha imposat per davant de l’Estol-Espigol. El mateix duet, ha coronat el Campionat que repartirà els premis la setmana vinent al llarg de la Nit de la Sardana.

La situació política al país també va marcar el concurs on s’hi va llegir el manifest a favor del Govern legítim de Catalunya i on la darrera sardana que va interpreta la cobla Maravella fou La Santa Espina, a proposta de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Balaguer, aquest passat diumenge | Foto Marc Rovira

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here